Lustrum congres en workshop in 2023

Het Lustrum congres Nederlandse Vereniging voor Gender & Gezondheid vindt plaats op Woensdag 22 maart 2022 , 13.30 – 17.00 uur bij het Planetarium in Amsterdam.

Klik hier voor de flyer.

Op het congres worden inspirerende voorbeelden van onderzoek uit diverse vakgebieden gepresenteerd. Ook kijken we vooruit. Wat zijn de openstaande vragen? Welke richting gaan we op? 

Voorafgaand aan het congres wordt ook een introducerende workshop ‘Sekse en gender in kwantitatief onderzoek’ georganiseerd. Er is plek voor 24 deelnemers.

Wij hopen u op 22 maart te zien! U kunt zich aanmelden via de aanmeldknop in het menu.

Lustrumcongres verplaatst naar Maart 2023

Helaas zien wij ons genoodzaakt het NVG&G lustrumcongres te verplaatsen naar een middag in maart 2023. De exacte datum volgt zodra de locatie bevestigd is.

Uit reacties op onze aankondigingen van de huidige datum (5 oktober) is ons gebleken dat er aan het begin van dit academisch jaar,  in Nederland en internationaal een veelheid aan congressen en activiteiten plaatsvinden, die raken aan ons vakgebied. Voor potentiële deelnemers een ware ‘embarras du choix’.

De mogelijkheden werd verder bemoeilijkt doordat wij in de eerste save-the-date hebben aangekondigd dat het om een congres in de ochtend zou gaan; in de definitieve planning is dit een middag programma geworden.

Daarom heeft het bestuur, in lijn met planning van al onze eerdere congressen, gekozen voor een verplaatsing naar een middag het voorjaar. Wij hopen dat deze periode geschikter is en de meer tijdige aankondiging alle geïnteresseerden de gelegenheid zal bieden hun agenda te reserveren.

We hopen van harte u daar dan te ontmoeten.

Vriendelijke groet, bestuur NVG&G

Lustrum congres 2022

Het Lustrum congres Nederlandse Vereniging voor Gender & Gezondheid vindt plaats op Woensdag 5 oktober 2022, Planetarium, Amsterdam, 13.30 – 17.00 uur.

Op het congres worden inspirerende voorbeelden van onderzoek uit diverse vakgebieden gepresenteerd. Ook kijken we vooruit. Wat zijn de openstaande vragen? Welke richting gaan we op? 

Wij hopen u op 5 oktober te zien! U kunt zich aanmelden via de aanmeldknop in het menu.

Het programma is hier in te zien:  Flyer Lustrum Congres NVG&G

 

Nieuwe datum congres

Het congres Midlife en Menopauze is verplaatst naar 24 maart 2021.

Het congres is dit jaar Nederlandstalig. We zullen o.a. aandacht besteden aan de actuele thema’s ‘Menopauze en werk’, en ‘HRT: ja of nee?!’. Aanmelden via de aanmeldpagina op de NVG&G site. Deelname kost 50 euro, studenten 25 euro. Accreditatie voor 3 uur is verleend door V&VN en ABAN. Wilt u zich inschrijven, kijk dan op onze congrespagina.

Personen die zich reeds hadden aangemeld, hebben een mail ontvangen over hun inschrijving en de verplaatsing van het congres.

Congres Midlife en Menopauze op 18 maart 2020

Save the Date! Op woensdagochtend 18 maart 2020 organiseert de NVG&G in samenwerking met Amsterdam UMC afdeling Metamedica inmiddels alweer het derde wetenschappelijke congres, getiteld ‘Midlife en Menopauze’. Het congres is dit jaar Nederlandstalig. We zullen o.a. aandacht besteden aan de actuele thema’s ‘Menopauze en werk’, en ‘HRT: ja of nee?!’. Aanmelden via de aanmeldpagina op de NVG&G site. Deelname kost 50 euro, studenten 25 euro. Accreditatie voor artsen aangevraagd. U hoort binnenkort meer over het programma!

Gender in Research Fellowship

The ZonMw Gender and Health Knowledge Program will provide Gender in Research Fellowships for graduate and post-doctoral trainees to attend the Gender and Health course and participate in the Gender in Research workshop at the Erasmus Summer Programme from 19-23 August in Rotterdam, The Netherlands. The deadline for applications in 9 May.

Please see the following link for more information:

https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/gender-in-research-fellowship/

Oratie Irene van der Horst – Bruinsma

Op 28 november zal de oratie van ons bestuurslid, Dr. Irene van der Horst – Bruinsma, plaatsvinden in Amsterdam, met als onderwerp gender- en sexeverschillen in wetenschappelijk onderzoek.  U bent van harte uitgenodigd voor de oratie en het daaraan voorafgaande symposium, zie onderstaande documenten.

Uitnodiging oratie 28 nov 2018 Irene vd Horst-Bruinsma

49475-1 SickCo Symposium tgv oratie Irene vd Horst_04 21-8-19

2-year postdoctoral fellow opportunity

Please see the link below for a 2-year postdoctoral fellow opportunity in a multidisciaplinary project on whole body effects of estrogen depletion (Linköping, Sweden).  wide range of expertise will be considered – anywhere from brain imaging to qualitative interviewing! The project is jointly shared between the gender unit and the faculty of medicine at Linköping, University. 

 

https://liu.se/en/work-at-liu/vacancies?rmpage=job&rmjob=7920&rmlang=UK